16.11.2022

TAALERI BIOTEOLLISUUS        LEHDISTÖTIEDOTE       16.11.2022 klo 9.15
 

Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto sijoittaa biohajoavia pakkausmateriaaleja valmistavaan Colombier-yhtiöön


Taalerin ensimmäinen bioteollisuuteen keskittyvä rahasto Taaleri Bioteollisuus I sijoittaa biohajoavia pakkausmateriaaleja valmistavaan Colombieriin. Sijoituksella laajennetaan Colombier Finland -yhtiön innovatiivisia pakkausmateriaaleja tuottavaa Ecological Packaging -laitosta Pyhtäällä Kymenlaaksossa.

Colombier Finland on osa kansainvälistä Colombier Groupia, jolla on 50 vuoden kokemus paperi- ja kartonkituotteista. Nykyään yhtiö tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoja muovipakkauksille. Konsernilla on tytäryhtiöitä Suomen lisäksi Alankomaissa, Britanniassa ja Espanjassa.

Sijoitus Colombieriin on Taaleri Bioteollisuus I -rahaston ensimmäinen sijoitus. Rahasto sijoittaa teollisen mittakaavan tuotantolaitoksiin ja yhtiöihin, joilla voidaan nopeuttaa bioteollisuuden tuotannon skaalaamista. Tuotteet voivat olla esimerkiksi bio- ja kierrätyskuituja, luomulannoitteita, funktionaalisia biomateriaaleja ja neitseellisiä tuotteita korvaavia uusiomateriaaleja.

Taaleri Bioteollisuus I on luokiteltu tummanvihreäksi eli EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen artikla 9:n mukaiseksi rahastoksi. Se tekee vain kestäviä sijoituksia kohteisiin, jotka esimerkiksi edistävät merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Rahasto on kerännyt yli 100 miljoonaa euroa, ja sen varainkeruu jatkuu edelleen. Valtion omistama erityistehtäväyhtiö Ilmastorahasto Oy on rahaston ankkurisijoittaja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Colombierin kanssa. Kestävien pakkausten markkina kasvaa nopeasti, kun muovipohjaisia pakkauksia korvataan yhä enemmän paperi- ja kartonkipohjaisilla tuotteilla. Colombierilla on tähän markkinaan erinomaiset tuotteet ja laajeneva tarjonta”, sanoo Taaleri Bioteollisuuden johtaja Tero Saarno.

”Innovatiivinen Ecological Packaging -divisioonamme on herättänyt suurta kiinnostusta pääomamarkkinoilla. Taaleri on loistava kumppani toteuttamaan kanssamme palkittujen Colombier EcoBarrier -tuotteidemme valtavan kasvupotentiaalin. Meihin teki erityisen vaikutuksen Taalerin oma asiantuntemus tuotannosta ja vihreästä teknologiasta. Kumppanuutemme auttaa meitä saamaan yhä enemmän ympäristöystävällisiä ja kestäviä tuotteitamme elintarvike- ja pakkausalojen toimijoille maailmanlaajuisesti”, sanoo Colombier Groupin toimitusjohtaja Juha Viitala.

Taaleri-konsernin visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Taaleri luo pääomarahastoillaan esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimaa ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Lisätietoja:
Tero Saarno, johtaja, Taaleri Bioteollisuus, 050 373 1923, tero.saarno@taaleri.com
Juha Viitala, toimitusjohtaja, Colombier Group, +31 297 231 323, juha.viitala@colombier.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,5 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com


Colombier lyhyesti

Colombier Group on vuonna 1975 perustettu perheomisteinen paperi-, kartonki- ja pakkausmateriaaleja valmistava konserni, joka on erikoistunut kestävien ja ympärisöystävällisten pakkausmateriaalien tuotantoon. Colombierin EcoBarrier-materiaaleja käytetään muun muassa useissa elintarviketeollisuuden pakkausratkaisuissa.

Konsernin liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa ja se työllistää yhteensä noin 70 henkilöä Suomessa, Alankomaissa, Britanniassa sekä Espanjassa ja operoi omaa tehdastaan Pyhtäällä.

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto on kerännyt yli 100 miljoonaa euroa – Ilmastorahasto teki rahastoon lisäsijoituksen
Seuraava
Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto sijoittaa biopohjaisia palosuoja-aineita valmistavaan Nordtreat-yhtiöön